Autorijles

Betrouwbare rijschool met hoog slagingspercentage

Een goede rijopleiding is een investering in je veiligheid. Hoe kies je dan voor een betrouwbare autorijschool? Dat begint bij ‘de klik’ met jou. Door goed te kijken en te luisteren naar wie jij bent, wat jij kunt en wat jij wilt, leren wij je om steeds beter auto te rijden en verkeerssituaties in te schatten. Je rijplezier neemt toe en je vertrouwen groeit, waardoor je uiteindelijk zelfverzekerd opgaat voor je rijexamen.

Meer weten over onze autorijlessen? Neem contact met ons op.

Wat kun je van onze autorijlessen verwachten?
Je lest altijd in dezelfde auto – een Volkswagen Golf – en een vaste instructeur of instructrice. (link naar over ons) Je krijgt les in de omgeving van) Gouda, Waddinxveen, Moordrecht en – soms – Rotterdam. Een autorijles duurt 60 minuten.

Lespakket autorijles
Klik hier voor de lespakketen.

Meteen achter het stuur (maar wel op jouw tempo)
Al tijdens de eerste les rijd je in de auto en leer je om het voertuig te bedienen. Op basis van (de snelheid van) je vorderingen bouwen we de lesstof op. Alles gaat in jouw tempo. We besteden veel aandacht aan je verkeersinzicht. Je leert om vooruit te kijken en om goed te anticiperen, dus om te gaan met verschillende situaties in het verkeer.

Oefenen
Oefening baart kunst. We gaan naar industrieterreinen voor ‘doe met mij mee-oefeningen’ en we tonen je demo’s en situatieschetsen via de iPad. Heel visueel. Tijdens de rit stoppen we af en toe voor een procesevaluatie. We houden ook een leskaart bij, zodat je precies weet waar je nog aan moet werken.

De snelweg op
Als we voor het eerst de snelweg op gaan doen we de verrichtingen eerst voor. Snelheid maken, in- en uitvoegen, inhalen… dat is een verschil met in de bebouwde kom. Zodra jij zeker van je zaak bent, neem je steeds meer het stuur van ons over. Onze taak is dat je uiteindelijk zelfstandig, met vertrouwen en verantwoord over het wegdek zoeft.

Goed voorbereid naar je praktijkexamen
Voor het halen van je rijbewijs B moet je, naast een theorie-examen, ook een praktijkexamen doen. Hierbij beoordeelt een examinator van het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR) in ongeveer 60 minuten je rijvaardigheid. Omdat we tijdens de rijlessen alle CBR-routes een aantal keer met je rijden en bespreken, ben je altijd goed voorbereid voor je rijexamen. Als je wilt, rijden wij ook met je mee tijdens je examen. Belangrijke onderdelen van het examen zijn:

  • Voertuigbeheersing
  • Kijkgedrag
  • Voorrang verlenen
  • Rekening houden met andere weggebruikers
  • Bijzondere verrichtingen (parkeren, stoppen, omkeren)

Vanaf 16,5 jaar veilig de weg op
Als je 16,5 jaar bent mag je al beginnen met rijlessen. Nadat je het theorie-examen hebt gehaald, mag je op je 17e praktijkexamen doen en je rijbewijs halen. Voor ons blijft het allerbelangrijkst dat je veilig de weg op gaat en niet ‘even snel’ je rijbewijs haalt. Als je geslaagd bent mag je tot je 18e jaar onder begeleiding van een volwassene autorijden. Je geeft hiervoor maximaal 5 begeleiders op.

Opfriscursus nodig?

Een opfriscursus autorijles nodig? Met een paar rijlessen fris jij je geheugen op en ga je weer zelfverzekerd en veilig de weg op. Bel of mail ons voor de mogelijkheden.